Publieksactie 2018 'Een boodschap voor een ander'

 

Goederenbank De Baronie zoekt vrijwilligers

 

Elk jaar zet een groot aantal vrijwilligers van de Goederenbank De Baronie, in de volksmond ‘de voedselbank’ zich in bij de winkelactie. Dit jaar is deze georganiseerd op donderdag 22 vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Vrijwilligers zijn de kracht waarop wij drijven. Naast het vaste team dat ons door het jaar heen helpt hebben we een extra team van ongeveer 300 mensen dat zich tijdens de winkelactie inzet.

 

We zijn erg blij met deze mensen. Zonder hen zouden we de actie niet tot zo’n groot succes kunnen maken. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat de gedoneerde voedselproducten de juiste mensen bereiken. Dit zijn mensen die om totaal verschillende redenen met moderne armoede geconfronteerd worden.”

 

DE ACTIE

Het is alweer de 14de keer dat Goederenbank De Baronie de winkelactie ‘Een boodschap voor een ander’ organiseert. In verschillende supermarkten in Oosterhout, Dongen, Raamsdonksveer, Made, Geertruidenberg en ‘s Gravenmoer worden dan producten ingezameld voor mensen die in armoede leven.

 

Het winkelend publiek wordt gevraagd de actie te ondersteunen door iets extra’s te kopen en aan de Goederenbank ter beschikking te stellen. Het gaat om droge en houdbare ongekoelde basisproducten. Voorbeelden hiervan zijn: pasta’s, rijst, meel, koffie, thee, cacao, suiker, zoet beleg voor op brood, chocomelk, yogidrink, schoonmaakmiddelen, waspoeder en toiletartikelen zoals tandpasta en shampoo. Het betreft dus houdbare producten.

 

Wilt u ook een dagdeel (of meerdere) mee doen, dan kunt u voor meer informatie bellen met de coördinator Annita: 06 4358 6984 of stuur een mail naar gb@stillearmoede.org 

 

De wervingsactie verloopt voorspoedig. Echter, heeft u nog ruimte in uw agenda op donderdag-, vrijdag en/of zaterdag (22-23-24 nov.), schroom dan niet om te bellen met bovengenoemd contactpersoon.

Copyright © 2014 De Baronie